Česky | English | Deutsch | Polski | По-русски | 中文 | 한국어 | Hrvatski | Türkie | ไทย |
ITC
Nové zkoušky emisí formaldehydu v laboratořích ITC

Laboratoře ITC nabízí nově akreditovanou zkoušku hodnocení emise formaldehydu komorovou metodou. Postup vychází z normy ČSN EN 717-1 Desky ze dřeva - Stanovení úniku formaldehydu - Část 1: Emise formaldehydu komorovou metodou.

 


Slavnostní večer Rady kvality České republiky 2019

Dne 26.11.2019 proběhl ve Španělském sále Pražského hradu Slavnostní večer Rady kvality České republiky 2019. Institut pro testování a certifikaci, a.s., jako správce značky "ITC certifikovaná kvalita“, předal prostřednictvím generálního ředitele Mgr. Jiřího Heše ocenění společnosti TESCOMA, s.r.o. za výrobek "Dětské výrobky TESCOMA PapuPapi“. Společnosti TESCOMA, s.r.o. gratulujeme!


stanovení odolnosti proti proříznutí ostrými předměty

Zkušebna textilních materiálů a výrobků v září úspěšně akreditovala nový zkušební postup pro stanovení odolnosti proti proříznutí ostrými předměty dle ČSN EN ISO 13997. Metoda je používána zejména pro osobní ochranné oděvy – rukavice a obdobné OOP, kde se zjišťuje odolnost proti proříznutí.

Pro další informace a zkoušení se můžete obrátit na pracovníky zkušebny: textile@itczlin.cz, tel: 577 601 268

 


Nová telefonní čísla

Vážení klienti. Začala fungovat nová telefonní čísla pracovníků, kteří se přestěhovali z pracoviště Zlín-Louky na pracoviště Zlín, areál Svit, Budova 113. Původní telefonní linky budou funkční do 20.11.2019. V případě nejasností prosím kontaktujte centrálu na čísle +420 572 77 99 22. Děkujeme za pochopení.


Stanovení glyfosátu a jeho hlavního metabolitu - kyseliny aminomethylfosfonové (AMPA)

Glyfosátové přípravky jsou v zemědělství běžně používané širokospektrální systémové neselektivní herbicidy. Jejich hlavním metabolitem je kyselina aminomethylfosfonová (AMPA).
Laboratoře ITC zavedly analýzu těchto reziduí ve výrobcích na základě požadavků našich klientů, např. v textilních materiálech apod. 


EN 15593 - Management hygieny potravinářských obalů

Certifikace výrobků, CE » Oborové standardy

Zabezpečení zdravotní nezávadnosti produktů je stěžejním bodem a povinností každé výrobní organizace v potravinovém řetězci. Problematikou zdravotní nezávadnosti se v dřívějších dobách prioritně zabývaly potravinářské firmy vyrábějící finální produkt určený k přímé konzumaci. S rostoucími požadavky trhu i spotřebitelů na zajištění zdravotní nezávadnosti do této problematiky postupně začali spadat i výrobci vstupních a obalových materiálů. Pro zajištění zdravotní nezávadnosti obalových materiálu lze v současné době použít pro posouzení normu ČSN EN 15593. Norma vychází z požadavků norem ISO 9001 a ISO 22000 a stanovuje požadavky na systém managementu hygieny pro výrobce a dodavatele potravinových obalů včetně skladování a hygieny. Norma popisuje, jednak systém managementu a rovněž hygienické pokyny pro výrobce obalů, jako součást potravinového řetězce. Pro firmy vyrábějící obaly pro potravinářský průmysl je tato norma příležitostí, jak prokázat a poskytnout svým zákazníkům adekvátní důkaz o jejich schopnosti identifikovat a řídit rizika, která souvisí s jejich výrobky.

 

Žádost   Příručka pro klienty  
Databáze certifikátů        

PRINCIPY CERTIFIKACE PODLE EN 15593

Problematika bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti obalů pro potraviny je v centru zájmu výrobců potravin a spotřebitelů již mnoho let. Norma navazuje na zásady systému ČSN EN ISO 9001, HACCP a ISO 22000. Certifikát, vydaný nezávislým certifikačním orgánem zaručuje, že systém řízení hygieny ve výrobě potravinářských obalů, zavedený ve firmě, byl posouzen a vyhovuje požadavkům standardu ČSN EN 15593.

PŘÍNOSY CERTIFIKACE

  • důvěryhodná garance managementu hygieny ve výrobě potravinářských obalů potvrzená nezávislou třetí stranou
  • podpora procesu zjednodušení komunikace s obchodními řetězci

CERTIFIKAČNÍ PROCES

  • Proces certifikace má tyto základní fáze:
  • zpracování dokumentace
  • zavedení systému managementu do praxe
  • certifikace certifikačním orgánem
    • posouzení a evidence žádosti klienta k certifikaci
    • uzavření smlouvy o provedení certifikačního auditu
    • ustanovení týmu auditorů
    • zpracování plánu auditu
    • ověřování skutečností v etapách:
      • a) přezkoumání dokumentace klienta
      • b) prověření skutečností na místě
    • vypracování protokolu o výsledku certifikačního auditu
    • posouzení protokolu z auditu certifikačním orgánem
    • vydání certifikátu
  • dozorový audit
    • po dobu pětileté platnosti certifikátu probíhá 1x ročně dozorový audit. V souvislosti s výsledkem dozoru je vydáno rozhodnutí o potvrzení platnosti certifikátu do dalšího dozoru popř. rozhodnutí o pozastavení platnosti certifikátu. V případě zásadních odchylek od požadavků norem lze přikročit ke krajnímu opatření a certifikát odejmout.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY

Sekce kvality - Kvalita certifikace, zákaznická vazba.

Není certifikát jako certifikát
Náležitosti procesu certifikace

SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY

  • certifikace systému řízení jakosti (ISO 9001)
  • certifikace environmentálního managementu (ISO 14001)
  • certifikace systémů managementu jakosti u výrobců zdravotnických prostředků (ČSN EN ISO 13485)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OHSAS 18001)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti potravin (ISO 22000)
  • certifikace systému kritických bodů v potravinářském průmyslu (HACCP)
  • posuzování shody výrobků s požadavky evropských direktiv (označování výrobků CE)
  • testování výrobků, ATEST ITC
  • kalibrace, ověřování etalonů a měřidel
  • dobrovolná certifikace – značka „ITC certifikovaná kvalita
  • technická normalizace

KONTAKTY

Pracovník tel.: e-mail:
Ing. Jaroslav Rapant 572 779 982 qscertPostaitczlin.cz


Poštovní adresa:
Institut pro testování a certifikaci, a. s. 
odd. certifikace systému managementu
třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín

Za aktuálnost údajů odpovídá: Ing. Jaroslav Rapant

Aktualizováno: 4.10.2019
© ITC - Institut pro testování a cetfifikaci | Tel.: +420 572 779 922 | E-mail: itc@itczlin.cz
Webdesign studio
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více o cookies SOUHLASÍM