Česky | English | Deutsch | Polski | По-русски | 中文 | 한국어 | Hrvatski | Türkie | ไทย |
Pozvánka na Zákaznický den ITC - Bezpečnost výrobků pro styk s potravinami (ZDARMA)

Dne 13. 10. 2016 pořádá Institut pro testování a certifikaci, a. s. (ITC) zákaznický den s názvem „Bezpečnost výrobků pro styk s potravinami“. Hlavním cílem je připomenout firmám v oboru aktuální požadavky legislativních předpisů, poskytnout teoretické základy zdravotní bezpečnosti food contact výrobků a  předat praktické rady pro komunikaci s laboratoří. Více informací včetně přihlášky naleznete na stránkách semináře ZDE v sekci vzdělávání. Akce je v rámci péče o klienty pořádána ZDARMA


Veletrh K-Messe 2016

Vážení obchodní přátelé, zveme Vás k návštěvě expozice ITC na mezinárodním veletrhu pro zpracování plastů a pryže K-Messe 2016, který se uskuteční v termínu 19. – 26. 10. 2016 v Düsseldorfu. Hala 8b, stánek E43-11 (stánek českých vystavovatelů Czech Trade).


Seminář - Aktuální požadavky na bezpečnost hraček

Dne 06. 10. 2016 proběhne odborný seminář s názvem Aktuální požadavky na bezpečnost hraček. Jako vždy připomeneme zásadní momenty pro legální uvedení hraček na trh České republiky a Evropské Unie s důrazem na aktuální požadavky a nejčastěji se objevující chyby a nedostatky. Novinkou letošního semináře je příspěvek týkající se povinností tzv. následných uživatelů a distributorů v souvislosti s chemickou legislativou REACH. Více informací včetně přihlášky najdete zde.


Nové osvědčení pro AMS K123 + změna rozhodnutí o autorizaci + nové podmínky autorizace

ITC, jako autorizované metrologické středisko s úřední značkou K 123 (autorizace ve formátu PDF), získalo nové osvědčení k ověřování stanovených měřidel pod číslem 0319-OS-K123-16 (osvědčení ve formátu PDF). Na základě nového osvědčení byla vydána změna rozhodnutí o autorizaci (změna rozhodnutí o autorizaci ve formátu PDF) a nové podmínky autorizace (nové podmínky autorizace ve formátu PDF). Více informací na stránce autorizace ITC.


Nové nařízení vlády č. 219/2016 Sb. pro tlaková zařízení

Dne 19.7.2016 nabylo účinnosti nové Nařízení vlády č. 219/2016 Sb. ze dne 7. července o posuzování shody tlakových zařízení při jejich dodávání na trh. Toto nařízení zrušuje Nařízení vlády č. 26/2003 Sb., Nařízení vlády č. 621/2004 Sb. a Nařízení vlády 93/2015 Sb. Platné certifikáty a jiné dokumenty osvědčující zjištěné skutečnosti vydané notifikovanými osobami podle nařízení vlády č. 26/2003 Sb. zůstávají v platnosti a považují se za certifikáty a jiné dokumenty osvědčující zjištěné skutečnosti podle tohoto nařízení.


EN 15593 - Management hygieny potravinářských obalů

Certifikace výrobků, CE » Oborové standardy

Zabezpečení zdravotní nezávadnosti produktů je stěžejním bodem a povinností každé výrobní organizace v potravinovém řetězci. Problematikou zdravotní nezávadnosti se v dřívějších dobách prioritně zabývaly potravinářské firmy vyrábějící finální produkt určený k přímé konzumaci. S rostoucími požadavky trhu i spotřebitelů na zajištění zdravotní nezávadnosti do této problematiky postupně začali spadat i výrobci vstupních a obalových materiálů. Pro zajištění zdravotní nezávadnosti obalových materiálu lze v současné době použít pro posouzení normu ČSN EN 15593. Norma vychází z požadavků norem ISO 9001:2008 a ISO 22000:2005 a stanovuje požadavky na systém managementu hygieny pro výrobce a dodavatele potravinových obalů včetně skladování a hygieny. Norma popisuje, jednak systém managementu a rovněž hygienické pokyny pro výrobce obalů, jako součást potravinového řetězce. Pro firmy vyrábějící obaly pro potravinářský průmysl je tato norma příležitostí, jak prokázat a poskytnout svým zákazníkům adekvátní důkaz o jejich schopnosti identifikovat a řídit rizika, která souvisí s jejich výrobky.

 

Žádost   Příručka pro klienty  
Databáze certifikátů        
           

PRINCIPY CERTIFIKACE PODLE EN 15593

Problematika bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti obalů pro potraviny je v centru zájmu výrobců potravin a spotřebitelů již mnoho let. Norma navazuje na zásady systému ČSN EN ISO 9001, HACCP a ISO 22000. Certifikát, vydaný nezávislým certifikačním orgánem zaručuje, že systém řízení hygieny ve výrobě potravinářských obalů, zavedený ve firmě, byl posouzen a vyhovuje požadavkům standardu ČSN EN 15593.

PŘÍNOSY CERTIFIKACE

  • důvěryhodná garance managementu hygieny ve výrobě potravinářských obalů potvrzená nezávislou třetí stranou
  • podpora procesu zjednodušení komunikace s obchodními řetězci

CERTIFIKAČNÍ PROCES

  • Proces certifikace má tyto základní fáze:
  • zpracování dokumentace
  • zavedení systému managementu do praxe
  • certifikace certifikačním orgánem
    • posouzení a evidence žádosti klienta k certifikaci
    • uzavření smlouvy o provedení certifikačního auditu
    • ustanovení týmu auditorů
    • zpracování plánu auditu
    • ověřování skutečností v etapách:
      • a) přezkoumání dokumentace klienta
      • b) prověření skutečností na místě
    • vypracování protokolu o výsledku certifikačního auditu
    • posouzení protokolu z auditu certifikačním orgánem
    • vydání certifikátu
  • dozorový audit
    • po dobu pětileté platnosti certifikátu probíhá 1x ročně dozorový audit. V souvislosti s výsledkem dozoru je vydáno rozhodnutí o potvrzení platnosti certifikátu do dalšího dozoru popř. rozhodnutí o pozastavení platnosti certifikátu. V případě zásadních odchylek od požadavků norem lze přikročit ke krajnímu opatření a certifikát odejmout.

SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY

  • certifikace systému řízení jakosti (ISO 9001)
  • certifikace environmentálního managementu (ISO 14001)
  • certifikace systémů managementu jakosti u výrobců zdravotnických prostředků (ČSN EN ISO 13485)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OHSAS 18001)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti potravin (ISO 22000)
  • certifikace systému kritických bodů v potravinářském průmyslu (HACCP)
  • posuzování shody výrobků s požadavky evropských direktiv (označování výrobků CE)
  • testování výrobků, ATEST ITC
  • kalibrace, ověřování etalonů a měřidel
  • dobrovolná certifikace – značka „ITC certifikovaná kvalita
  • technická normalizace

KONTAKTY

Pracovník tel.: fax: e-mail:
Ing. Jaroslav Rapant 577 601 299 577 104 855 qscertPostaitczlin.cz


Poštovní adresa:
Institut pro testování a certifikaci, a. s. 
odd. certifikace systému managementu
třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín

Za aktuálnost údajů odpovídá: Ing. Jaroslav Rapant

Aktualizováno: 1.3.2016
 
> Webdesign studio