Česky | English | Deutsch | Polski | По-русски | 中文 | 한국어 | Hrvatski | Türkie | ไทย |
ITC
zrušení zákaznického dne "Aktuální požadavky na bezpečnost hraček"

Vážení klienti,
v reakci na aktuální vývoj situace šířící se epidemie nemoci COVID-19 na území České republiky, rozhodlo vedení ITC zrušit v plánovaném termínu 24.03.2020 zákaznický den „Aktuální požadavky na bezpečnost hraček“. Ochrana veřejného zdraví je pro společnost ITC absolutní prioritou a v návaznosti na vydaná doporučení vlády ČR byla přijata související opatření. O novém termínu zákaznického dne Vás budeme v dostatečném předstihu informovat. Děkujeme za pochopení a zachování Vaší přízně. Realizační tým ITC


Veletrh AMPER 2020 - zrušení akce

Vážení obchodní přátelé, bohužel Vás musíme informovat, že veletrh Amper 2020, kde měla naše firma vystavovat, byl pořadateli zrušen vzhledem k šířící se nemoci COVID-19.
Ochrana zdraví všech zúčastněních je pro veletržní správu absolutní prioritou, a vzhledem k velikosti akce by tak nebyli schopni zajistit zabránění vstupu rizikových osob.
Omlouvám se, za případné nepříjemnosti.


Rozhovor s Frankym Puype pro Magazín ČAS

Přečtěte si rozhovor s Frankym Puypem, convenorem CEN/TC/WG a analytikem defektoskopické laboratoře Institutu pro testování a certikaci, a.s. ve čtvrtletníku Magazínu ČAS (strana 26).


UKONČENÍ PŘESMĚROVÁNÍ STARÝCH TELEFONNÍCH ČÍSEL

Vážení klienti,

k 31. 12. 2019 dojde k UKONČENÍ PŘESMĚROVÁNÍ STARÝCH TELEFONNÍCH ČÍSEL pracovníků ITC, kteří se přestěhovali z bývalého pracoviště Zlín-Louky (výšková budova SPUR) na nové pracoviště Zlín, areál Svit, Budova 113.

Nová čísla pracovníků ITC jsou uvedena na webových stránkách dané služby, v sekci KONTAKTY na webu ITC nebo telefonicky na dotaz.

Pro řešení problémů a případné dotazy, prosím, kontaktujte ústřednu ITC na čísle +420572779922 nebo na email itc@itczlin.cz


Nové zkoušky emisí formaldehydu v laboratořích ITC

Laboratoře ITC nabízí nově akreditovanou zkoušku hodnocení emise formaldehydu komorovou metodou. Postup vychází z normy ČSN EN 717-1 Desky ze dřeva - Stanovení úniku formaldehydu - Část 1: Emise formaldehydu komorovou metodou.

 


EN 15593 - Management hygieny potravinářských obalů

Certifikace výrobků, CE » Oborové standardy

Zabezpečení zdravotní nezávadnosti produktů je stěžejním bodem a povinností každé výrobní organizace v potravinovém řetězci. Problematikou zdravotní nezávadnosti se v dřívějších dobách prioritně zabývaly potravinářské firmy vyrábějící finální produkt určený k přímé konzumaci. S rostoucími požadavky trhu i spotřebitelů na zajištění zdravotní nezávadnosti do této problematiky postupně začali spadat i výrobci vstupních a obalových materiálů. Pro zajištění zdravotní nezávadnosti obalových materiálu lze v současné době použít pro posouzení normu ČSN EN 15593. Norma vychází z požadavků norem ISO 9001 a ISO 22000 a stanovuje požadavky na systém managementu hygieny pro výrobce a dodavatele potravinových obalů včetně skladování a hygieny. Norma popisuje, jednak systém managementu a rovněž hygienické pokyny pro výrobce obalů, jako součást potravinového řetězce. Pro firmy vyrábějící obaly pro potravinářský průmysl je tato norma příležitostí, jak prokázat a poskytnout svým zákazníkům adekvátní důkaz o jejich schopnosti identifikovat a řídit rizika, která souvisí s jejich výrobky.

 

Žádost   Příručka pro klienty  
Databáze certifikátů        

PRINCIPY CERTIFIKACE PODLE EN 15593

Problematika bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti obalů pro potraviny je v centru zájmu výrobců potravin a spotřebitelů již mnoho let. Norma navazuje na zásady systému ČSN EN ISO 9001, HACCP a ISO 22000. Certifikát, vydaný nezávislým certifikačním orgánem zaručuje, že systém řízení hygieny ve výrobě potravinářských obalů, zavedený ve firmě, byl posouzen a vyhovuje požadavkům standardu ČSN EN 15593.

PŘÍNOSY CERTIFIKACE

  • důvěryhodná garance managementu hygieny ve výrobě potravinářských obalů potvrzená nezávislou třetí stranou
  • podpora procesu zjednodušení komunikace s obchodními řetězci

CERTIFIKAČNÍ PROCES

  • Proces certifikace má tyto základní fáze:
  • zpracování dokumentace
  • zavedení systému managementu do praxe
  • certifikace certifikačním orgánem
    • posouzení a evidence žádosti klienta k certifikaci
    • uzavření smlouvy o provedení certifikačního auditu
    • ustanovení týmu auditorů
    • zpracování plánu auditu
    • ověřování skutečností v etapách:
      • a) přezkoumání dokumentace klienta
      • b) prověření skutečností na místě
    • vypracování protokolu o výsledku certifikačního auditu
    • posouzení protokolu z auditu certifikačním orgánem
    • vydání certifikátu
  • dozorový audit
    • po dobu pětileté platnosti certifikátu probíhá 1x ročně dozorový audit. V souvislosti s výsledkem dozoru je vydáno rozhodnutí o potvrzení platnosti certifikátu do dalšího dozoru popř. rozhodnutí o pozastavení platnosti certifikátu. V případě zásadních odchylek od požadavků norem lze přikročit ke krajnímu opatření a certifikát odejmout.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY

Sekce kvality - Kvalita certifikace, zákaznická vazba.

Není certifikát jako certifikát
Náležitosti procesu certifikace

SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY

  • certifikace systému řízení jakosti (ISO 9001)
  • certifikace environmentálního managementu (ISO 14001)
  • certifikace systémů managementu jakosti u výrobců zdravotnických prostředků (ČSN EN ISO 13485)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OHSAS 18001)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti potravin (ISO 22000)
  • certifikace systému kritických bodů v potravinářském průmyslu (HACCP)
  • posuzování shody výrobků s požadavky evropských direktiv (označování výrobků CE)
  • testování výrobků, ATEST ITC
  • kalibrace, ověřování etalonů a měřidel
  • dobrovolná certifikace – značka „ITC certifikovaná kvalita
  • technická normalizace

KONTAKTY

Pracovník tel.: e-mail:
Ing. Jaroslav Rapant 572 779 982 qscertPostaitczlin.cz


Poštovní adresa:
Institut pro testování a certifikaci, a. s. 
odd. certifikace systému managementu
třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín

Za aktuálnost údajů odpovídá: Ing. Jaroslav Rapant

Aktualizováno: 30.1.2020
© ITC - Institut pro testování a cetfifikaci, a.s. | Tel.: +420 572 779 922 | E-mail: itc@itczlin.cz
Webdesign studio
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více o cookies SOUHLASÍM