Česky | English | Deutsch | Polski | По-русски | 中文 | 한국어 | Hrvatski | Türkie | ไทย |
Veletrh Interpack 2017

Vážení obchodní přátelé, zveme Vás k návštěvě naší expozice na mezinárodním veletrhu Interpack 2017, který se uskuteční v termínu 4. 5. – 10. 5. 2017 v německém Düssledorfu. Naleznete nás v hale 7, patro 1, stánek č. D08. V případě zájmu o veletrh nás neváhejte kontaktovat o poskytnutí zákaznického voucheru. Bližší informace poskytne Ing. Eva Pobudová, tel: 577601379, e-mail: epobudova@itczlin.cz. Profil ITC zde


Větší bezpečnost pacientů a modernější péče o veřejné zdraví díky novým předpisům EU o zdravotnických prostředcích

Došlo k přijetí dvou nařízení o zdravotnických prostředcích, která v EU vytyčují modernější a spolehlivější legislativní rámec pro lepší ochranu veřejného zdraví a větší bezpečnost pacientů. Více informací ZDE


Nařízení vlády 97/2017 Sb. , kterým se mění nařízení vlády č. 86/2011 Sb., o technických požadavcích na hračky, ve znění pozdějších předpisů

Od 24. května 2017, vstoupí v účinnost nařízení vlády 97/2017 Sb., které upravuje požadavky na hračky z hlediska jejich chemických vlastností ( s výjimkou bodů 2 a 4) . Změna se týká přílohy 2 dodatku C ( formamid, benzisothiazolinon).
Od 24. listopadu 2017 vstoupí v účinnost body 2 a 4 tohoto NV, které upravují požadavky na hračky z hlediska chemických vlastností. Změna se týká přílohy 2 dodatku C (chloromethylisothiazolinon a methylisothiazolinon, jak samostatně, tak v poměru 3 : 1.


Nový dokument NBOG

V seznamu dokumentů NBOG byly doplněny aktualizované a nové verze dokumentů. Změny byly zvýrazněny. Sekce s dokumenty ZDE


Ocenění ITC fakultou aplikované informatiky (FAI) při UTB Zlín

Dne 19.10.2016 převzal RNDr. Radomír Čevelík, místopředseda představenstva ITC, ocenění v podobě bronzové pamětní medaile za dlouhodobou podporu rozvoje FAI v oblasti propojení výzkumné organizace s industriální sférou.


EN 15593 - Management hygieny potravinářských obalů

Certifikace výrobků, CE » Oborové standardy

Zabezpečení zdravotní nezávadnosti produktů je stěžejním bodem a povinností každé výrobní organizace v potravinovém řetězci. Problematikou zdravotní nezávadnosti se v dřívějších dobách prioritně zabývaly potravinářské firmy vyrábějící finální produkt určený k přímé konzumaci. S rostoucími požadavky trhu i spotřebitelů na zajištění zdravotní nezávadnosti do této problematiky postupně začali spadat i výrobci vstupních a obalových materiálů. Pro zajištění zdravotní nezávadnosti obalových materiálu lze v současné době použít pro posouzení normu ČSN EN 15593. Norma vychází z požadavků norem ISO 9001:2008 a ISO 22000:2005 a stanovuje požadavky na systém managementu hygieny pro výrobce a dodavatele potravinových obalů včetně skladování a hygieny. Norma popisuje, jednak systém managementu a rovněž hygienické pokyny pro výrobce obalů, jako součást potravinového řetězce. Pro firmy vyrábějící obaly pro potravinářský průmysl je tato norma příležitostí, jak prokázat a poskytnout svým zákazníkům adekvátní důkaz o jejich schopnosti identifikovat a řídit rizika, která souvisí s jejich výrobky.

 

Žádost   Příručka pro klienty  
Databáze certifikátů        
           

PRINCIPY CERTIFIKACE PODLE EN 15593

Problematika bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti obalů pro potraviny je v centru zájmu výrobců potravin a spotřebitelů již mnoho let. Norma navazuje na zásady systému ČSN EN ISO 9001, HACCP a ISO 22000. Certifikát, vydaný nezávislým certifikačním orgánem zaručuje, že systém řízení hygieny ve výrobě potravinářských obalů, zavedený ve firmě, byl posouzen a vyhovuje požadavkům standardu ČSN EN 15593.

PŘÍNOSY CERTIFIKACE

  • důvěryhodná garance managementu hygieny ve výrobě potravinářských obalů potvrzená nezávislou třetí stranou
  • podpora procesu zjednodušení komunikace s obchodními řetězci

CERTIFIKAČNÍ PROCES

  • Proces certifikace má tyto základní fáze:
  • zpracování dokumentace
  • zavedení systému managementu do praxe
  • certifikace certifikačním orgánem
    • posouzení a evidence žádosti klienta k certifikaci
    • uzavření smlouvy o provedení certifikačního auditu
    • ustanovení týmu auditorů
    • zpracování plánu auditu
    • ověřování skutečností v etapách:
      • a) přezkoumání dokumentace klienta
      • b) prověření skutečností na místě
    • vypracování protokolu o výsledku certifikačního auditu
    • posouzení protokolu z auditu certifikačním orgánem
    • vydání certifikátu
  • dozorový audit
    • po dobu pětileté platnosti certifikátu probíhá 1x ročně dozorový audit. V souvislosti s výsledkem dozoru je vydáno rozhodnutí o potvrzení platnosti certifikátu do dalšího dozoru popř. rozhodnutí o pozastavení platnosti certifikátu. V případě zásadních odchylek od požadavků norem lze přikročit ke krajnímu opatření a certifikát odejmout.

SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY

  • certifikace systému řízení jakosti (ISO 9001)
  • certifikace environmentálního managementu (ISO 14001)
  • certifikace systémů managementu jakosti u výrobců zdravotnických prostředků (ČSN EN ISO 13485)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OHSAS 18001)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti potravin (ISO 22000)
  • certifikace systému kritických bodů v potravinářském průmyslu (HACCP)
  • posuzování shody výrobků s požadavky evropských direktiv (označování výrobků CE)
  • testování výrobků, ATEST ITC
  • kalibrace, ověřování etalonů a měřidel
  • dobrovolná certifikace – značka „ITC certifikovaná kvalita
  • technická normalizace

KONTAKTY

Pracovník tel.: fax: e-mail:
Ing. Jaroslav Rapant 577 601 299 577 104 855 qscertPostaitczlin.cz


Poštovní adresa:
Institut pro testování a certifikaci, a. s. 
odd. certifikace systému managementu
třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín

Za aktuálnost údajů odpovídá: Ing. Jaroslav Rapant

Aktualizováno: 6.1.2017
 
> Webdesign studio