Česky | English | Deutsch | Polski | По-русски | 中文 | 한국어 | Hrvatski | Türkie | ไทย |
Pozvánka na Zákaznický den ITC - Bezpečnost výrobků pro styk s potravinami (ZDARMA)

Dne 13. 10. 2016 pořádá Institut pro testování a certifikaci, a. s. (ITC) zákaznický den s názvem „Bezpečnost výrobků pro styk s potravinami“. Hlavním cílem je připomenout firmám v oboru aktuální požadavky legislativních předpisů, poskytnout teoretické základy zdravotní bezpečnosti food contact výrobků a  předat praktické rady pro komunikaci s laboratoří. Více informací včetně přihlášky naleznete na stránkách semináře ZDE v sekci vzdělávání. Akce je v rámci péče o klienty pořádána ZDARMA


Veletrh K-Messe 2016

Vážení obchodní přátelé, zveme Vás k návštěvě expozice ITC na mezinárodním veletrhu pro zpracování plastů a pryže K-Messe 2016, který se uskuteční v termínu 19. – 26. 10. 2016 v Düsseldorfu. Hala 8b, stánek E43-11 (stánek českých vystavovatelů Czech Trade).


Seminář - Aktuální požadavky na bezpečnost hraček

Dne 06. 10. 2016 proběhne odborný seminář s názvem Aktuální požadavky na bezpečnost hraček. Jako vždy připomeneme zásadní momenty pro legální uvedení hraček na trh České republiky a Evropské Unie s důrazem na aktuální požadavky a nejčastěji se objevující chyby a nedostatky. Novinkou letošního semináře je příspěvek týkající se povinností tzv. následných uživatelů a distributorů v souvislosti s chemickou legislativou REACH. Více informací včetně přihlášky najdete zde.


Nové osvědčení pro AMS K123 + změna rozhodnutí o autorizaci + nové podmínky autorizace

ITC, jako autorizované metrologické středisko s úřední značkou K 123 (autorizace ve formátu PDF), získalo nové osvědčení k ověřování stanovených měřidel pod číslem 0319-OS-K123-16 (osvědčení ve formátu PDF). Na základě nového osvědčení byla vydána změna rozhodnutí o autorizaci (změna rozhodnutí o autorizaci ve formátu PDF) a nové podmínky autorizace (nové podmínky autorizace ve formátu PDF). Více informací na stránce autorizace ITC.


Nové nařízení vlády č. 219/2016 Sb. pro tlaková zařízení

Dne 19.7.2016 nabylo účinnosti nové Nařízení vlády č. 219/2016 Sb. ze dne 7. července o posuzování shody tlakových zařízení při jejich dodávání na trh. Toto nařízení zrušuje Nařízení vlády č. 26/2003 Sb., Nařízení vlády č. 621/2004 Sb. a Nařízení vlády 93/2015 Sb. Platné certifikáty a jiné dokumenty osvědčující zjištěné skutečnosti vydané notifikovanými osobami podle nařízení vlády č. 26/2003 Sb. zůstávají v platnosti a považují se za certifikáty a jiné dokumenty osvědčující zjištěné skutečnosti podle tohoto nařízení.


ISO 22000

Certifikace systémů řízení » Certifikace systémů řízení

Certifikace systémů managementu - ISO 22000
Certifikace zahrnuje primární producenty v agrárním sektoru včetně výrobních, přepravních a distribučních společností až po maloobchod, restaurace a jídelny. Mimo tento přímý potravní řetězec je norma určena pro výrobní a služby poskytující organizace, jejichž činnost nebo produkty souvisí s bezpečností potravin. Jedná se například o výrobu nástrojů, strojů a zařízení, obalů, přídavných látek, čistících a dezinfekčních přípravků používaných v potravinářském a agrárním sektoru, organizace poskytující sanitační práce, deratizaci a dezinsekci.

  •  
Žádost   Příručka pro klienty  
Databáze certifikátů        

PRINCIPY CERTIFIKACE PODLE ISO 22000

Problematika bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin je v centru zájmu spotřebitelů již mnoho let a v návaznosti na potřeby sjednotit roztříštěný přístup k řízení bezpečnosti potravin byl vytvořen v rámci působnosti Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO) standard orientovaný na celý řetězec subjektů, které podnikají s potravinami. Norma navazuje na zásady systému analýzy nebezpečí a kritických kontrolních bodů (HACCP) a kroky k jeho zavedení vypracované Komisí Codex Alimentarius a dále je rozvíjí, současně úzce navazuje na ČSN EN ISO 9001. Certifikát, vydaný nezávislým akreditovaným certifikačním orgánem zaručuje, že systém řízení bezpečnosti potravin, zavedený ve firmě, byl posouzen akreditovaným certifikačním orgánem a vyhovuje požadavkům standardu ČSN EN ISO 22000.

PŘÍNOSY CERTIFIKACE

  • efektivní využití již dříve získaných certifikátů (HACCP, ISO 9001)
  • snížení nákladů na zavádění požadavků na systém bezpečnosti potravin podle dalších
    oborových standardů v oblasti bezpečnosti potravin (IFS, BRC…)
  • důvěryhodná garance bezpečnosti potravin potvrzená nezávislou třetí stranou
  • podpora procesu zjednodušení komunikace s obchodními řetězci

IQNET – MEZINÁRODNÍ CERTIFIKÁT

Institut pro testování a certifikaci, a. s. je členem Sdružení pro certifikaci systému jakosti CQS, která je členem mezinárodní sítě IQNet. Prostřednictvím této spolupráce je možno na vyžádání vydat v rámci jednoho certifikačního procesu jak certifikát ITC, tak i certifikát CQS a mezinárodně uznávaný certifikát IQNet.

IQNet CQS

CERTIFIKAČNÍ PROCES

Proces certifikace má tyto základní fáze:

  • zpracování dokumentace
  • zavedení QMS do praxe
  • certifikace akreditovaným certifikačním orgánem
    • posouzení a evidence žádosti klienta k certifikaci
    • uzavření smlouvy o provedení certifikačního auditu (certifikační audit probíhá ve dvou stupních)
    • ustanovení týmu auditorů
    • zpracování plánu auditu
    • ověřování skutečností v etapách:
      a) přezkoumání dokumentace klienta
      b) prověření skutečností na místě
    • vypracování zprávy o výsledku certifikačního auditu
    • posouzení zprávy z auditu certifikačním orgánem
    • vydání certifikátu
  • dozorový audit
    • po dobu tříleté platnosti certifikátu probíhá 1x ročně dozorový audit. V souvislosti s výsledkem dozoru je vydáno rozhodnutí o potvrzení platnosti certifikátu do dalšího dozoru popř. rozhodnutí o pozastavení platnosti certifikátu. V případě zásadních odchylek od požadavků norem lze přikročit ke krajnímu opatření a certifikát odejmout.

SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY

  • certifikace systému řízení jakosti (ISO 9001)
  • certifikace systémů managementu jakosti u výrobců zdravotnických prostředků (ČSN EN ISO 13485)
  • certifikace environmentálního managementu (ISO 14001)
  • certifikace systému hospodaření s energií (ISO 50001)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OHSAS 18001)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti potravin (ISO 22000)
  • certifikace systému kritických bodů v potravinářském průmyslu (HACCP)
  • posuzování shody výrobků s požadavky evropských direktiv (označování výrobků CE)
  • testování výrobků, ATEST ITC
  • kalibrace, ověřování etalonů a měřidel
  • dobrovolná certifikace – značka „ITC certifikovaná kvalita
  • technická normalizace

KONTAKTY

Pracovník tel.: fax: e-mail:
Ing. Jaroslav Rapant 577 601 299 577 104 855 qscertPostaitczlin.cz


Poštovní adresa:
Institut pro testování a certifikaci, a. s.
odd. certifikace systému managementu
třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín

Za aktuálnost údajů odpovídá: Ing. Jaroslav Rapant

Aktualizováno: 4.3.2016
 
> Webdesign studio