Česky | English | Deutsch | Polski | По-русски | 中文 | 한국어 | Hrvatski | Türkie | ไทย |
Ocenění ITC fakultou aplikované informatiky (FAI) při UTB Zlín

Dne 19.10.2016 převzal RNDr. Radomír Čevelík, místopředseda představenstva ITC, ocenění v podobě bronzové pamětní medaile za dlouhodobou podporu rozvoje FAI v oblasti propojení výzkumné organizace s industriální sférou.


Nové osvědčení pro AMS K123 + změna rozhodnutí o autorizaci + nové podmínky autorizace

ITC, jako autorizované metrologické středisko s úřední značkou K 123 (autorizace ve formátu PDF), získalo nové osvědčení k ověřování stanovených měřidel pod číslem 0319-OS-K123-16 (osvědčení ve formátu PDF). Na základě nového osvědčení byla vydána změna rozhodnutí o autorizaci (změna rozhodnutí o autorizaci ve formátu PDF) a nové podmínky autorizace (nové podmínky autorizace ve formátu PDF). Více informací na stránce autorizace ITC.


Nové nařízení vlády č. 219/2016 Sb. pro tlaková zařízení

Dne 19.7.2016 nabylo účinnosti nové Nařízení vlády č. 219/2016 Sb. ze dne 7. července o posuzování shody tlakových zařízení při jejich dodávání na trh. Toto nařízení zrušuje Nařízení vlády č. 26/2003 Sb., Nařízení vlády č. 621/2004 Sb. a Nařízení vlády 93/2015 Sb. Platné certifikáty a jiné dokumenty osvědčující zjištěné skutečnosti vydané notifikovanými osobami podle nařízení vlády č. 26/2003 Sb. zůstávají v platnosti a považují se za certifikáty a jiné dokumenty osvědčující zjištěné skutečnosti podle tohoto nařízení.


Nové nařízení vlády č. 215/2016 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 163/2002 Sb. na vybrané stavební výrobky

Dnem 1. září 2016 nabývá účinnosti nařízení, kterým se mění nařízení vlády č. 163/2002 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na vybrané stavební výrobky, ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. (S výjimkou ustanovení čl. I bodů 18 až 49, které nabývají účinnosti dnem 1. ledna 2017)


Nové Oprávnění provádět činnosti oznámeného subjektu u výrobků stanovených nařízením vlády č. 219/2016 Sb. - tlakové hrnce

Institut pro testování a certifikaci, a.s. obdržel dne 20.7.2016 nové Oprávnění provádět činnosti oznámeného subjektu u výrobků stanovených nařízením vlády č. 219/2016 Sb. o posuzování shody tlakových zařízení při jejich dodávání na trh. (Rozsah oprávnění - tlakové hrnce)


ISO 22000

Certifikace systémů řízení » Certifikace systémů řízení

Certifikace systémů managementu - ISO 22000
Certifikace zahrnuje primární producenty v agrárním sektoru včetně výrobních, přepravních a distribučních společností až po maloobchod, restaurace a jídelny. Mimo tento přímý potravní řetězec je norma určena pro výrobní a služby poskytující organizace, jejichž činnost nebo produkty souvisí s bezpečností potravin. Jedná se například o výrobu nástrojů, strojů a zařízení, obalů, přídavných látek, čistících a dezinfekčních přípravků používaných v potravinářském a agrárním sektoru, organizace poskytující sanitační práce, deratizaci a dezinsekci.

  •  
Žádost   Příručka pro klienty  
Databáze certifikátů   Pravidla používání certifikátu  

PRINCIPY CERTIFIKACE PODLE ISO 22000

Problematika bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin je v centru zájmu spotřebitelů již mnoho let a v návaznosti na potřeby sjednotit roztříštěný přístup k řízení bezpečnosti potravin byl vytvořen v rámci působnosti Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO) standard orientovaný na celý řetězec subjektů, které podnikají s potravinami. Norma navazuje na zásady systému analýzy nebezpečí a kritických kontrolních bodů (HACCP) a kroky k jeho zavedení vypracované Komisí Codex Alimentarius a dále je rozvíjí, současně úzce navazuje na ČSN EN ISO 9001. Certifikát, vydaný nezávislým akreditovaným certifikačním orgánem zaručuje, že systém řízení bezpečnosti potravin, zavedený ve firmě, byl posouzen akreditovaným certifikačním orgánem a vyhovuje požadavkům standardu ČSN EN ISO 22000.

PŘÍNOSY CERTIFIKACE

  • efektivní využití již dříve získaných certifikátů (HACCP, ISO 9001)
  • snížení nákladů na zavádění požadavků na systém bezpečnosti potravin podle dalších
    oborových standardů v oblasti bezpečnosti potravin (IFS, BRC…)
  • důvěryhodná garance bezpečnosti potravin potvrzená nezávislou třetí stranou
  • podpora procesu zjednodušení komunikace s obchodními řetězci


CERTIFIKAČNÍ PROCES

Proces certifikace má tyto základní fáze:

  • zpracování dokumentace
  • zavedení QMS do praxe
  • certifikace akreditovaným certifikačním orgánem
    • posouzení a evidence žádosti klienta k certifikaci
    • uzavření smlouvy o provedení certifikačního auditu (certifikační audit probíhá ve dvou stupních)
    • ustanovení týmu auditorů
    • zpracování plánu auditu
    • ověřování skutečností v etapách:
      a) přezkoumání dokumentace klienta
      b) prověření skutečností na místě
    • vypracování zprávy o výsledku certifikačního auditu
    • posouzení zprávy z auditu certifikačním orgánem
    • vydání certifikátu
  • dozorový audit
    • po dobu tříleté platnosti certifikátu probíhá 1x ročně dozorový audit. V souvislosti s výsledkem dozoru je vydáno rozhodnutí o potvrzení platnosti certifikátu do dalšího dozoru popř. rozhodnutí o pozastavení platnosti certifikátu. V případě zásadních odchylek od požadavků norem lze přikročit ke krajnímu opatření a certifikát odejmout.

IQNET – MEZINÁRODNÍ CERTIFIKÁT

Institut pro testování a certifikaci, a. s. je členem Sdružení pro certifikaci systému jakosti CQS, která je členem mezinárodní sítě IQNet. Prostřednictvím této spolupráce je možno na vyžádání vydat v rámci jednoho certifikačního procesu jak certifikát ITC, tak i certifikát CQS a mezinárodně uznávaný certifikát IQNet.

IQNet CQS

SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY

  • certifikace systému řízení jakosti (ISO 9001)
  • certifikace systémů managementu jakosti u výrobců zdravotnických prostředků (ČSN EN ISO 13485)
  • certifikace environmentálního managementu (ISO 14001)
  • certifikace systému hospodaření s energií (ISO 50001)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OHSAS 18001)
  • certifikace systému managementu bezpečnosti potravin (ISO 22000)
  • certifikace systému kritických bodů v potravinářském průmyslu (HACCP)
  • posuzování shody výrobků s požadavky evropských direktiv (označování výrobků CE)
  • testování výrobků, ATEST ITC
  • kalibrace, ověřování etalonů a měřidel
  • dobrovolná certifikace – značka „ITC certifikovaná kvalita
  • technická normalizace

KONTAKTY

Pracovník tel.: fax: e-mail:
Ing. Jaroslav Rapant 577 601 299 577 104 855 qscertPostaitczlin.cz


Poštovní adresa:
Institut pro testování a certifikaci, a. s.
odd. certifikace systému managementu
třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín

Za aktuálnost údajů odpovídá: Ing. Jaroslav Rapant

Aktualizováno: 29.11.2016
 
> Webdesign studio