Česky | English | Deutsch | Polski | По-русски | 中文 | 한국어 | Hrvatski | Türkie | ไทย |
Rozšíření rozsahu akreditace AKL o kalibraci měřičů zatmavení autoskel

Kalibrační laboratoř v rámci rozšiřování služeb nabízí akreditovanou kalibraci měřičů zatmavení skel. Kalibrace těchto měřičů je důležitá pro zjištění hodnoty propustnosti světla a to především u autoskel, kde nejnižší povolená hodnota propustnosti světla čelního skla a bočních skel je 70%. Služba je vhodná především pro autoservisy a firmy, provádějící instalaci a kontroly tónovaných skel či zatmavovacích fólií.  
Odkaz na akreditaci zde.
Odkaz na kalibrační laboratoř zde.


ČSN EN ISO 9000:2016 v české verzi

V souvislosti s normou ISO 9001:2015 byla nově vydána také ISO 9000:2015 Systémy managementu kvality - Základní principy a slovník. Česká verze této normy je dostupná od 02/2016 jako ČSN EN ISO 9000:2016.


ČSN EN ISO 9001:2016 a ČSN EN ISO 14001:2016 na ČSN online

Registrovaní uživatelé mohou od 19.1.2016 na stránkách https://csnonline.unmz.cz/ stahovat českou verzi revidovaných norem ISO 9001 a ISO 14001.


Ukončení smluvní spolupráce se společností Sastek, Turecko

Ke dni 31. 8. 2015 byla ukončena smluvní spolupráce s tureckým obchodním zástupcem ITC, firmou „Sastek Conformity Assessment Services Industry and Trade Inc“.


Nařízení vlády 151/2015 Sb. upravující požadavky na hračky

Od 21.12.2015 vstoupí v účinnost nařízení vlády 151/2015 Sb., které upravuje požadavky na hračky z hlediska jejich chemických vlastností. Změna se týká zpomalovačů hoření TCEP, TCPP, TDCP (dodatek C, příloha II), Bisfenolu A (dodatek C, příloha II) a použití niklu v hračkách (dodatek A, příloha II).


Potraviny, víno

Testování » Výrobky

V rámci komplexního systému služeb pro zabezpečení bezpečnosti potravin (HACCP, ISO 22000, GlobalGap, hodnocení obalů a výrobků ve styku s potravinami a pitnou vodou) nabízí Akreditovaná zkušební laboratoř č.1004 široký rozsah hodnocení zdravotní nezávadnosti a kvality vody, potravin, vína a surovin pro jejich výrobu (senzorické, mikrobiologické a mykologické analýzy, chemická, biochemická a toxikologická vyšetření, odběr a odvoz vzorků).

 

Osvědčení o Akreditaci
  Příloha k osvědčení o Akreditaci
 
Příručka pro klienty        

POTRAVINY

  • Maso, ryby, masné výrobky
  • Přírodní sladidla, med
  • Vejce, majonézy, lahůdkářské výrobky
  • Mlýnské obilné výrobky, rýže, směsi, těstoviny
  • Mléko a mléčné výrobky
  • Pekařské a cukrářské výrobky
  • Mražené krémy, jedlé tuky, oleje
  • Škrob a výrobky ze škrobu, luštěniny, sójové výrobky, olejnatá semena
  • Zpracované ovoce a zelenina
  • Koření, ochucovadla, hořčice
  • Nealkoholické nápoje a koncentráty k jejich přípravě
  • Dehydratované výrobky
  • Káva, čaj, kávoviny
  • Balené vody
  • Čokoládové cukrovinky, kakao
  • Potraviny pro zvláštní výživu
  • Nečokoládové cukrovinky
  •  
  • CHEMICKÁ VYŠETŘENÍ POTRAVIN
  • Laboratoř provádí vyšetřování potravin dle platné české popř. evropské legislativy (zákon č.110/97 Sb., O potravinách a tabákových výrobcích), prováděcích vyhlášek a technických norem.
  • hodnocení jakosti potravin ( stanovení tuku, cukrů, vlhkosti apod.)
  • stanovení přídatných látek ( barviva, konzervanty, antioxidanty apod.)
  • stanovení toxikologicky významných látek ( těžké kovy, mykotoxiny apod.)
  • stanovení potravních doplňků ( vitamíny, minerální látky)
     
  • SENZORICKÉ ZKOUŠKY
  • zápach
  • chuť
  • barva
     
  • MIKROBIOLOGICKÁ VYŠETŘENÍ POTRAVIN
  • Laboratoř provádí vyšetřování výše uvedených výrobkových komodit podle platné české popř. evropské legislativy (zákon č. 110/1997 Sb., O potravinách a tabákových výrobcích), prováděcích vyhlášek a souvisejících technických norem.
  • stanovení ukazatelů pro hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin (stanovení mikrobiologických požadavků dle nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny, v platném znění, popř. dle požadavků zákazníka)
  • stanovení ukazatelů pro hodnocení mikrobiologické jakosti balených vod (dle vyhlášky MZd. č. 275/2004 Sb., O požadavcích na jakost a zdravotní nezávadnost balených vod a o způsobu jejich úpravy)
  • stanovení počtu bakterií, kvasinek a plísní v obilovinách, luštěninách a odvozených výrobcích
  • stanovení mikrobiální kontaminace povrchů vnitřního prostředí pomocí stěrů
  • stanovení mikroorganismů v ovzduší a hodnocení znečištění ve vnitřním prostředí

ROZBORY VÍNA

  • CHEMICKÉ ZKOUŠKY
  • Laboratoř provádí hodnocení vín podle metod OIV v následujícím rozsahu:
  • hustota
  • obsah alkoholu
  • bezcukerný extrakt
  • redukující cukry
  • glukosa, fruktosa a sacharosa metodou HPLC
  • popel
  • alkalita popela
  • celkový obsah kyselin
  • obsah těkavých kyselin
  • obsah vázaných kyselin
  • hodnota pH
  • celkový a volný obsah oxidu siřičitého
  • obsah prvků: Na, K, Mg, Ca, Fe, Cu, Cd, Ag, Zn, Pb

PORADENSTVÍ

  • odborné konzultace pro obchodní a potravinářské firmy
  • doporučení rozsahu hodnocených ukazatelů zdravotní nezávadnosti a jakosti
  • inspekce správnosti podkladových materiálů, protokolů, prohlášení dodaných výrobci u dovozových potravin

DOPRAVA VZORKŮ

ITC neprovozuje síť pravidelných svozných linek vzorků. Dopravu vzorků zajišťuje dle instrukcí laboratoře zákazník nebo po dohodě s kompetentním pracovníkem (viz. kontakty) odborně odebere a dopravu do laboratoře realizuje ITC Zlín. Vyžádaný svoz vzorků je zpoplatněn (8,50 Kč/km speciálním vozem).

SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY ITC

KONTAKTY

Pracovník tel.: fax: e-mail:
Ing. Šárka Kopečková 577 601 705 577 601 389 skopeckovaPostaitczlin.cz


Poštovní adresa:
Institut pro testování a certifikaci, a. s. 
Zkušebna analytické chemie a mikrobiologie
třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín

Za aktuálnost údajů odpovídá: Ing. Šárka Kopečková

Aktualizováno: 1.3.2016
 
> Webdesign studio