Česky | English | Deutsch | Polski | По-русски | 中文 | 한국어 | Hrvatski | Türkie | ไทย |
Seminář „Vedení a kontext organizace ve smyslu požadavků ISO 9001:2015"

Co to je „kontext organizace“, jak určit „zainteresované strany“, jak řídit vztahy s těmito zájmovými a zúčastněnými stranami, jak analyzovat a vyhodnocovat výkonnost organizace a její zlepšování, to vše zazní na semináři  „Vedení a kontext organizace ve smyslu požadavků ISO 9001:2015" , na kerý jste zváni. Odkaz na stránky semináře ZDE.


Rozšíření rozsahu akreditace AKL o kalibraci měřičů zatmavení autoskel

Kalibrační laboratoř v rámci rozšiřování služeb nabízí akreditovanou kalibraci měřičů zatmavení skel. Kalibrace těchto měřičů je důležitá pro zjištění hodnoty propustnosti světla a to především u autoskel, kde nejnižší povolená hodnota propustnosti světla čelního skla a bočních skel je 70%. Služba je vhodná především pro autoservisy a firmy, provádějící instalaci a kontroly tónovaných skel či zatmavovacích fólií.  
Odkaz na akreditaci zde.
Odkaz na kalibrační laboratoř zde.


ČSN EN ISO 9000:2016 v české verzi

V souvislosti s normou ISO 9001:2015 byla nově vydána také ISO 9000:2015 Systémy managementu kvality - Základní principy a slovník. Česká verze této normy je dostupná od 02/2016 jako ČSN EN ISO 9000:2016.


ČSN EN ISO 9001:2016 a ČSN EN ISO 14001:2016 na ČSN online

Registrovaní uživatelé mohou od 19.1.2016 na stránkách https://csnonline.unmz.cz/ stahovat českou verzi revidovaných norem ISO 9001 a ISO 14001.


Ukončení smluvní spolupráce se společností Sastek, Turecko

Ke dni 31. 8. 2015 byla ukončena smluvní spolupráce s tureckým obchodním zástupcem ITC, firmou „Sastek Conformity Assessment Services Industry and Trade Inc“.


Aktuality

// 20.4.2015
Výskyt elektroodpadu ve výrobcích určených pro styk s potravinami


Pracovníci divize zkušebnictví úspěšně publikovali práci na téma výskytu elektroodpadu ve výrobcích, určených pro styk s potravinami. Článek byl publikován v časopise Food Additives & Contaminants: Part A s vědeckým impact faktorem 2,3.



 

článek z roku 2015: http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/19440049.2015.1009499#abstract

Článek je pokračováním předchozí práce, publikované v témže časopise v roce 2013. http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/19440049.2013.829246#abstract

Oba články jsou dostupné volně ke stažení (jsou v režimu Open Acess). Laboratoř analytické chemie a mikrobiologie se již mnoho let zabývá hodnocením výrobků, určených do styku s potravinami a naše služby využívají velké firmy v daném segmentu trhu.

 


 
> Webdesign studio